Ophangen Drieluik Canvas

Ophangen Drieluik Canvas schilderij, hoe doe je dat nou?
Indien je een schilderij gaat ophangen, kun je dit het beste doen met het midden van het doek op ooghoogte (indien de hoogte van de kamer dit toelaat). Bij het ophangen van een meerluik, is het uiteraard belangrijk de gaten waterpas te boren.

♦   Instructies ophangen drieluik (3 x 40 cm x 90 cm) 

Je kunt voor het ophangen van het drieluik canvas schilderij drie schroeven in de muur bevestigen, met een ruimte van circa 44 cm tussen de schroeven. Hierdoor ontstaat er een ruimte van circa 4 cm tussen de luiken nadat je deze hebt opgehangen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen een grotere of kleinere tussenruimte aan te houden.

Controleer voor het boren welke tussenruimte je mooi vindt staan.

Je kunt het houten frame van het doek op de schroeven laten rusten. Hierdoor vallen de luiken plat tegen de muur. Indien je een ophangsysteem hebt meebesteld, laat je de hangers op de in de muur bevestigde schroeven rusten.

Ophangen Drieluik Canvas
♦   Hoe span je een schilderij strakker om het frame?

Indien het in der loop der tijd of door temperatuurwisselingen nodig zou zijn het canvas schilderij iets strakker op te spannen, kun je dit eenvoudig zelf doen door de spietjes achterin de hoeken van de luiken zachtjes aan te tikken met een hamer. Wij raden je hierbij aan het canvasdoek op een zachte ondergrond te laten rusten (zoals bijvoorbeeld een deken).